רנסנס איטלקי
רטריט קולאז' ואסמבלאז'
בהנחיית האומנית
שילה אורינגר
15 - 20 אוקטובר 25
Varallo, Valsesia, Italy
ריטריט אמנות ויצירה בנופים הדרמטיים של האלפים האיטלקים, בהשראת אוצרות האמנות שהותיר אמן הרנסנס גאודנציו פרארי בעיר ווראלו.
נלקט חומרים משומשים ונטושים, מעשה ידי אדם ומן הטבע, נפיח בהם חיים ומשמעות חדשה. ניצור בהשראת פילוסופית הוואבי סאבי היפנית העתיקה, העוסקת בשלמותם של הדברים הפגומים, הצנועים וברי החלוף. נשלב לוחות עץ, גזרי מגזינים, בדים, חוטים, מתכות חלודות, אבקות פגמנטים ועלי זהב 24 קראט. ניצור יֵש מִיֵש בעבודת אסמבלאז' וקולאז' תלת מימדי, רקמה על ניר וטכניקה מעורבת. נתבונן פנימה והחוצה, נשים לב לחותם שטובע הזמן בחפצים ישנים. רוח ומסתורין ילוו אותנו לאורך חופשת יצירה בלתי נשכחת.
בין סדנה לסדנה נצא לסיורים באזור, נתענג על המטבח המקומי ונפגוש אנשים מעניינים וחוויות מפתיעות.
הסדנאות יכללו הדרכה קבוצתית ואישית באווירה נעימה ואוהדת, שתאפשר לכל משתתף למצא את דרכו האישית.
*אין צורך ברקע מוקדם וגם לא להביא דבר.
כל החומרים יסופקו על ידינו או ילוקטו במקום.
תכנית הרטריט
יום מס' 1 :
טיסת בוקר למילאנו ומשם נסיעה לעיירה Varallo, בירת האמנות של האלפים האיטלקיים.
התמקמות במלון וסיור הכרות בעיירה
סדנת אחה"צ: שירת קולאז' ברוח הרנסאנס
נלקט מילים מספרים ישנים ונחבר מהן שיר מקורי, אישי, הנוגע בחיינו והתחדשותם.
ארוחת ערב
-ערב קריאת השירים
פעילות ערב
יום מס' 2 :
הליכת בוקר בסמטאות ווראלו, ולאורך שפת הנהר, ליקוט חומרי טבע שישמשו חומרי גלם בסדנא.
ארוחת בוקר
סדנת בוקר: ברוח הוואבי סאבי והטבע האיטלקי - ויחד עם חומרי הטבע שליקטנו ניצור ונעמיק בשלם שבלא מושלם, בקמילה ובצניעות, שמהדהדים עדינות ועוצמה גם יחד.
הפסקת צהריים
סדנת אחה"צ: הספונטניות שבאמנות - ניצור עם חומרים שליקטנו ברחוב ובחנויות יד שנייה, נניח לאינטואיציה להוביל ולהפתיע אותנו.
ארוחת ערב
פעילות ערב
יום מס' 3:
ארוחת בוקר
סיור ב Sacro Monte di Varallo והכנסיה Santa Maria delle Grazie (עם ציור הקיר של Gaudenzio Ferrari)
הפסקת צהריים
סדנת אחה"צ: החותם האישי - נלקט דימויים וטקסטורות המשקפים את הערכים שלנו ואת החלומות המרוממים שבנו. ניצור מפת חיים ובה ערוצי התחדשות והפתעה להמשך חיינו.
ארוחת ערב
פעילות ערב
יום מס' 4:
ארוחת בוקר
יום טיול בעמק האלפיני Valsesia – בכפרים Rassa ו Alagna
יום מס' 5:
ארוחת בוקר
סדנת יער.
הפסקת צהריים
חוויות וצידה לדרך - השלמות אחרונות ותערוכת סיום,משוב ומחשבות להמשך הדרך.
ארוחת ערב
פעילות נעימה לערב
יום מס' 6:
ארוחת בוקר, סיור באגם אורטה היפיפה, ונסיעה לשדה התעופה
את הריטריט תלווה מחברת מסע אישית.
*הערה: התוכנית עשויה להשתנות על פי מזג האויר, ארועים והזדמנויות שנקרות על הדרך.

עלויות וסדרי הרשמה
עלות הריטריט: 1920 €
1820 € ל - 8 הנרשמים הראשונים.
תוספת ליחיד/ה בחדר – 390 €
מחיר למצטרף שאינו משתתף בסדנאות הרטריט, אך מוזמן ליתר הפעילויות -1400 €
*המחירים עשויים לעלות בהתאם להתייקרות באיטליה.
לנרשמים ישוריין המחיר ביום ההרשמה.
המחיר יחושב ביום השלמת התשלום על פי שער המכירה להעברות והמחאות.
כלול במחיר:
-
5 לילות במלון Albergo Italia
-
כלכלה חצי פנסיון, החל מיום-1 א. ערב, ועד ליום-6 א.בוקר.
-
כל הסדנאות, הטיולים והסיורים
-
הסעות לאורך כל ימי הריטריט ומשדה התעופה לVarallo ובחזרה.
לא כלול במחיר:
-
טיסות ת"א-מילאנו (Malpensa)
כ- 500€ כולל תיק+טרולי בטיסת אלעל המתוזמנת עם לו"ז הרטריט (נבדק באתר אל על באפריל 25) -
הוצאות בעלות אופי אישי
-
ביטוח נסיעות, בריאות ומטען (כדאי לוודא שהפוליסה מכסה הוצאות הכרוכות בביטול הנסיעה מסיבות רפואיות)
-
הארוחות אינן כוללות אלכוהול
הבהרה לגבי רכישת כרטיסי טיסה ליעד
מחיר הריטריט אינו כולל את עלות הטיסות למילאנו ובחזרה
TLV-MXP-TLV . את כרטיס הטיסה תוכלו לרכוש באופן עצמאי ברשת, או באמצעות סוכן נסיעות. נשמח לסייע.
אין לרכוש כרטיסי הטיסה לפני אישור בכתב מצוות ארטישוק
טיסות המותאמות למהלך הריטריט:
הלוך: | 07:45-10:55 | El Al LY381
חזור: | 19:55-00:40 | El Al LY282
ניתן להגיע ליעד בטיסות של חברות אחרות (WIZZ, EASYJET) להאריך את השהות באיטליה, לצאת מהארץ מוקדם יותר או/ו לחזור מאוחר יותר, ועם זאת, יש להגיע במועד לנקודת המפגש שתקבע בתחילת הטיול ולהישאר עם הקבוצה עד לסיומו.
להרשמה ומידע נוסף - אנא השאירו פרטי קשר בתחתית דף תוך ציון הריטריט המבוקש, ואנו ניצור עמכם קשר על מנת לענות על שאלות ולתאם ציפיות.

על המנחה:
שילה אורינגר , אמנית טבעית ואוטודידקטית, המתמחה בתחום האסמבלאז'. לאתר של שילה אורינגר.
אורינגר שיוצרת מאז שזוכרת את עצמה, מציגה ומוכרת את עבודותיה בגלריות בארץ ובעולם ומנחה זה למעלה מעשור סדנאות ברחבי הארץ ובסטודיו שלה, 'from junk to magic', בקיבוץ כפר גליקסון.
את הנשמה היתירה המתגלה לה מתוך הבלאי והקורוזיה של החומרים, שילה מחברת לחוטים ובדים, למשי וזהב 14 קראט, לכנפי מלאכים וכילות מרפרפות.
עבודותיה מעניקות משמעות, עוצמה וחיים שניים, שלישיים ועל זמניים לחפצים בלויים ונטושים.
אורינגר: "אלו חיים מתוך סקרנות ופליאה ילדית. אני יכולה להתרגש ולשמוח ממפגש אקראי עם חתיכת בד קרועה שמצאתי בשדה כאילו מצאתי לרגע אהוב."

על מקום הריטריט
ואראלו (Varallo), עיירה אלפינית עם מורשת תרבותית עשירה ונוף מרהיב. השיטוט בין סמטאות האבן העתיקות מעיף אותך למאות קודמות, וריח המאפים הטריים והגבינות המקומיות מחזיר אותך מלא תאבון ותשוקה לרגע הזה. כל פינה בעיירה מגלה עונג חדש. כאן, בית קפה מוזר למראה שמגיש את הג'לאטו הקרמי ביותר שטעמתם אי פעם, שם כנסייה עתיקה, שקירותיה מהדהדים שירת מקהלות, ובכל מקום, מציצות ברקע הפסגות המושלגות של האלפים, שעומדות על המשמר מעל העיר.
נתגורר באלברגו איטליה, מלון משפחתי מקסים במרכז העיר.


על רוח הריטריט
יצירה בהשראת מקום ומחומריו היא דרך נפלאה להפנים מקום – נוף, היסטוריה ורוח. הנאת היצירה משתלבת בחוויית השהייה, מאטה ומעמיקה אותה.
נשוטט בסמטאות, נתבונן בבתים המצוירים המשמרים היסטוריה בת מאות שנים, נרים את המבט לפסגות המושלגות, וניתן למראות האלה לחלחל ליצירה שלנו.
.jpg)
קבוצה קטנה - עד 15 משתתפים